Monday, 31 December 2012

Flashback/comingsoon ;')


     

  Assalamualaikum , hai #lambaitangan . wait i rase mcm nak bersin , ACUUMM ! ohmyy , blog i da berabuk+bersawang daa . Almaklumlaa , daa berabat i tak spentime ngan beelogg i nie . Eh , terase geli plak gune 'ii' nie . hurm , pejam celik pejam celik 2012 da nak abes da , cpt kan ? huhh , bnyk sgt memory 2012 yg segar dlam otak aku nie . Eh , tadi 'i' skrg 'aku' plak , alah gambel laa mlas nak ber'ii' nie . not mytrendd lorhh .
      Entry kli nie aku nak share psal sayangsayang aku yg daa berharihari/bulanbulan aku tak lepak/gelak/senyum/gilegile n everything . mereka tersngt laa awesome nah (nah muah setepekk) .
aku da start kene sries ngan pljran , next year PMR kot . last candidates plak tu haishh !.
okay , last week aku join atin prgi class kt kajang 'MATHCLINIC' nme je mathclinic tpi die ajar all subjek kot ! for the first time everything is okay . ckgu kt situ sume gempak kot , msok otak diorang ajar . nie antre gmba yg kitorg amek 'firstday' .




nie first day aku msok yg nie je laa , mlas nak msok bnykbnyak . kitorg abes class pkol 6:30 ptg , then smpai rumah tros siapsiap kluar blik , class mlam kt nnding . PENAT WOI !
For the second days , i don't know why , tdung aku tersngt la sakaii . lipat mcm nie tak btol , lpat yg nie tak btol . ERR , aku rse mcm nak cabut je tdung nie . tpi klau aku cbut aku nak pkai tdung ape plak kan :) .
perempuan kne jge aurat , bkak untuk suami je ahakss . what ? yes , i know dlu i jhat bkak sne bkak sni . tpi seseorg bleh brubah right ? 
time nie dlam class , ckgu lambat . ERR !
on our way to suntexs , eh btol  ke aku eja  .





suntex :)
oh you know what ? second days tu kitorg termsok TOILETLAKI ohmy , malu ! acik yg jge toilet tu glak kan kami . nasib baik tak kne blasah ngan lakilaki dlam toilet , ERR malu nye #pipiMerahhh ;') . second days nie jgak la kitorg lmbat msok class , sengah jam kot kitorg lmbat . Wat Lek , Wat Cool :) . n for the first time aku naik bas ngan diorang . What ? ketinggalan ? KESAH PLAK !
Third days , kitorg class abes cpt pkol 2 ptg da abes da , so kitorg pon shopping laa "D . first kitorg prgi Metro , zchip lee n then tggu bas . ohh , naik bas . 
class :)
ringsssssssssss ,
jadi model jap ;P
ohh , muke i genap ;')
model again ;)
kami awesome :)
mai , atin kate mereka suke gmba nie :)
bajet jee .

 ohmyy , kitorg amek mse 3 or 4 hours untuk shopping tpi brg skit jee ;P . you know what ? mai blanja i cassing bruuuu , i suke i suke *Dancing* #ahaha,Gedikss . cassing tu wrne PINK ade RIBBON , ohmyy OMEYYY :) kitorg shopping skjap je and then kitorg amek bas g suntex time nak naik bas tuu punye la rmai org . kitorg try selit2 , and then ade sekumpulan mamatmamat ni bgi kami naik dlu bru aku nak naik tbetbe sorg mmat nie menyelit and then saids ' ah , lambat laa ! ' pstu kwankwan die sume gelak time tu aku rse mcm nak bgi pnumbokk jee , Haisshhhh ! GERAMMMMMM , klau satu ari nnti aku jmpe diorg tngok la ape aku nak buat . n aku rse maybe diorg skola perimbun or nanding coz diorg trun kt area2 nnding ngan perimbun. ahh , LANTAK PI LAHH .
pstu kitorg da naik bas , tpi sit ta de kosong so kitrg terpakse b'dri area OKU . ohmyy , aku tngok time tu kitrg kne kepong ngan abg/pkcik/atok yg b'bgai2 kaum dngan BAU yg ARHHHHH . otw nak g suntex tu something was happened ;( . crte die acani , first2 aku ltak tngan kat cermin bas tu n then siku aku kat loceng tok org OKU , btol2 atas loceng tu . pstu ,tibe2 ade satu lori nie aku pon ckap laa ' ehh , tggi nye lori nie ' tbe2 BROTHER yg dlam lori tu prgi lambai tangan kat aku . aku punye menggelabah TERTEKAN LOCENG TUU , OHMYYYYY ! abgabg/pkcikpkcik yg skeliling kami tu sume gelakkan aku , ARR MALUU #pipimerahhh . tibe2 pakcik bas tu mcm mrah2 die kte ' Haa , nak turun kee?! jangan mainmain boleh tak ?! ' aku tngok muke pkcik tu grang tkott aku ! then , nsib baik ade sorg pkcik/abg nie BACKUP . ' eh , mne ade spespe tekan , tak de tak de ' pkcik bas tu pon senyap . Ahh , nasib baik .Thanks BROOO :) .
30 mnites later , kami pon smpai suntex . tanpa fikir panjang , aku tros ddok sblah makcik nie then smile .
tak sampai brpe minit bas nak g lui plak smpai . ADOII , bru nak ilgkan pnat . Time nak naik bas rmai jgakk org , aku tak nak jdi mcm first bas tdi aku pon mnyelit sblah bdak prmpuan nie n mak die blkang aku . makcik SORRY :) . then aku dpat tmpat yg WOWW SELESAA . pstu 20 mntes later , tbe2 bas b'hnti . aku igt pkcik bas tuu nak sggah mne2 . rpe2 nyee , BAS ROSAKK ! time2 nie jgak la nak rosak , plik akuu . time dlam bas tu 3/4 org aku knal almaklum laa bas mnghala ke lui ofc laa rmai yg aku knal . 

pstu , slang bbrpe mnit bas nak ke pgsun pon smpai so kitorg naik trun kat batu 18 , n mak atin amek .
ari tu penat , bile aku igt2kan blek rndu plak time2 skolaa rendahh ohmyyy :) .
Da laa , aku da pnat type da pkol 4:07 pgi . aku nak tdo esok kne kmas brg blek hostel :( . sdeh bile nak tggal kan ibuayahadikabgrumahnhusband . eh , husband ? ahaha , i daa single atas kehendak msing kami ptus genap 1 thun 7 blan . ta pe laa , bkan jdoh . okay stop nak nngis . alaa , chillaa . 
Bak kte WANA ' kumbang bukan sekor' . ahh , aku bersyukur dpt kwan yg open mded n memahami :) . 
n thun dpan aku dpat KAMARFATIMAH KATIL NO 1 , NO 1 baiiii . ahaha , aku first MC n TAZKIRAHH n scre automtik aku dpt loker bku atas n pling hjung . YESS , sng nak ciplakk bku jgn kntoi ngan UNCLE da laa . nnti 2 MATAA , ahaha .tpi syg thun dpan aku tak thu nak prgi latihan rumah sukan n mrentas desa ngan spe BEDAHHH da pndahh ;'( .  okay laa aku rse lpas nie aku akan rjin update entry . syg laa belogg nie terbiar jee.
okay laa , FORGIVE ALL MY SINS , ASSALAMUALAIKUM :) . 





     


terima kasih kerana sudi membaca entry saya :))

No comments:

Post a Comment

iloveyou ♡